

Arnavutköy Belediyesi hızla gelişen eğitim sisteminin öğrencilere uyumunu sağlamak ve 5 yıllık strateji planı hazırlamak için eğitim çalıştayı programını gerçekleştirdi.
Arnavutköy Belediyesi’nin katkılarıyla Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya yazar ve kariyer planlamacısı rolüyle ön plana çıkan eğitimci-akademisyen Dr. Nadir Çomak katıldı. Eğitime dair kıymetli bilgilerini paylaşan Nadir Çomak, bizzat eğitimin içinde yer alan Arnavutköylü öğrenciler, öğretmenler, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel lise eğitimcileri ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileriyle çalıştayda bir araya geldi.
“Eğitim çalışmalarının güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkacak.”
Çalıştayın beyin fırtınası tekniği ile yapılacağını dile getiren Nadir Çomak sözlerine şöyle devam etti: “Olumlu ve olumsuz görüşlerin beyin fırtınası tekniğiyle planlandığı bir odak grup çalışması olacak. Bu çalışma sonucunda stratejik bir eylem planı ortaya çıkacak. Bir rapor halinde sunuma hazır olacak. Böylece 5 yıl içerisinde hangi stratejik eylem planının uygulanacağı, eğitimde verimliliğin nasıl arttırılacağını bizzat paydaşların katılımıyla çözmeye çalışacağız. “
Katılımcıların 6 gruba ayrıldığı çalıştayda katılımcılara farklı etkinlikler yaptırıldı. Eğitimde kaliteyi arttırmak için yapılması ve yapılmaması gereken birçok etken bütün katılımcıların önce bireysel ve sonra birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalarıyla listelendi.
“Eğitim anlayışı çok ciddi manada çabuk değişen bir olgu. Değişen şartlara ayak uydurmak gerekiyor.”
Çalıştaya katılan Kültür İşleri Müdürü Mutlu Bahtiyar dikkati gençlere çekerek şunları ekledi: “Kültür İşleri Müdürlüğü olarak Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezleri’mizde (ARGEM) gençlerimize hizmet veriyoruz. Bunun dışında Arnavutköy Şehir Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi’nde de öğrencilerimize ders çalışabilecekleri ve sınavlara hazırlanabilecekleri ortam sunuyoruz. Gençlerimizin talepleri, arzuları sürekli değişiyor. Mekânlar değişiyor. Gençlerin ortam algıları değişiyor. Dolayısıyla günümüzde bunca değişiklik içerisinde bizimde kurum olarak buna adapte olmamız gerekiyor.
Akademik anlamda çalıştay yaparak SWOT analizi çıkarmaya da odaklanan program analiz sonucunda eğitim politikasını bir nebzede olsa günümüzün değişen şartlarına adapte etmek için çalışmalara yardımcı olacak rapora katkı sağlayacak.”
1965 yılında doğan A. Haşim BALTACI, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir.
1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim BALTACI, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı.
Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim BALTACI, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.
Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Son yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tekrardan aday olarak seçimi kazandı.
A. Haşim BALTACI, evli ve beş çocuk babasıdır.
Kıymetli Arnavutköylü Hemşehrilerim;
Hepinize en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Fatih Sultan Mehmet; şehir, insan ve medeniyet bağlantısındaki ölçüyü: “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların gönüllerini kazanmak, onları mutlu etmektir” diyerek ifade eder.
AK Parti belediyecilik anlayışı da bu yaklaşım üzerine bina edilmiştir. Halkın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları gerçekleştirerek yaşanabilir şehirler oluşturmak, buralarda yaşayanların duasını ve rızasını kazanmak ana hedef olmuştur.
Bizler de bugüne kadar bu anlayışla hizmet etmeye gayret ettik. İlçe oluşundan bu yana, Arnavutköyün gelişim sürecine hep birlikte şahit olduk. Altyapı, üstyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre, enerji, sosyal belediyecilik, şehircilik, kültür ve spor alanlarında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir noktaya taşıdık.
Gerek Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimiz tarafından yapılan üst ölçekli yatırımlar, gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmet ve yatırımları sayesinde, ‘İstanbul’un Yarını’ haline gelen Arnavutköy’ün, gelecek hedeflere emin ve kararlı yürüyüşünü sürdürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan birikim ve tecrübe, AK Parti kadrolarında mevcut. Bunca hizmeti sizlerden aldığımız yetkiyle başardık. Çok şükür. Cumhur ittifakının oluşturduğu enerjiyle daha iyisini yapmak için yeniden destek ve duanıza ihtiyacımız var.
Gayret bizden, başarı Allah'tan.
Daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.