Arnavutköy Belediyesi
Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı

Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı

12 Mart 2021 Cuma

İstanbul Depremine hazırlık çalışmaları kapsamında “Tahliye Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu” planı Arnavutköy İlçesi bilgilendirme sunumu yapıldı.

İstanbul Depremine hazırlık çalışmaları kapsamında Arnavutköy Belediyesi, Arnavutköy Kaymakamlığı, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müftülük ve mahalle muhtarları bir araya geldi.

Avlu34 Kültür Merkezi’nde düzenlenen sunumda; Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Arnavutköy “Tahliye Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu” planı gözden geçirildi. Arnavutköy İlçesi’nde belirlenen toplanma alanları, transfer alanları ve tahliye alanları sunumla beraber anlatıldı. 
“Tahliye Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu” toplantısında Arnavutköy İlçesi’nde yer alan afet toplanma alanlarının 107’den 142’ye çıkarıldığı vurgulandı. Ayrıca herhangi bir afet anında kişi başına düşen güvenli alan bölgesi 5,60 m²ye çıkarıldığı belirtildi. Programda; İçişleri Bakanlığınca ilan edilen 2021 Afet Eğitim Yılı olması sebebiyle, Afet Farkındalık Eğitimi verildi.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?