Arnavutköy Belediyesi
Hafız Ali Baltacı Camii’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Hafız Ali Baltacı Camii’nin Açılışı Gerçekleştirildi

19 Şubat 2024 Pazartesi

Ahmet Haşim Baltacı ve ailesi tarafından, 2021 yılında yapımına başlanan Hafız Ali Baltacı Camii açıldı.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile ailesi ve hayırseverler tarafından yapımına başlanan caminin açılışı gerçekleştirildi. Cami 1968 yılından itibaren 1991 yılına kadar Arnavutköy Merkez Camii’nde İmam Hatip olarak görev yapmış olan Hafız Ali Baltacı'nın adını taşıyor.

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden ilham alınarak inşa edilen cami, Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Camide ilk Cuma namazı, İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından kıldırıldı. Caminin açılışına Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

A. Haşim Baltacı, açılışta yaptığı konuşmada, "2021 yılında başladığımız bu camide birçok kişinin emeği, izi ve duası var. Bu eser, birlikteliğin bir ürünüdür. Ailemiz olarak bu eserin yapımı için karar aldığımızda birçok kardeşimiz, dostumuz, abimiz, büyüğümüz bizim de desteğimiz olsun dedi. Allah herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.

Hafız Ali Baltacı

Hacı Hafız Ali Baltacı, 1933 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Baltacılı köyünde doğdu. Babasının adı Hafız Âdem, annesinin adı Güzel Hanımefendidir. Dini eğitimine köyünde başlamış, hafızlığını 15-16 yaşlarında Vizana Hoca ismiyle maruf Hafız Ahmet Okutan’da tamamlamıştır. Bir yandan da okul dışından sınavlara girerek en son 1980 yılında, İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni dışardan bitirerek mezun olmuştur.

1964-1968 yılları arasında Kırşehir-Taburoğlu’nda; 1968 yılından itibaren 1991 yılına kadar İstanbul-Arnavutköy Merkez Camii’nde görev yapmış, böylece 40 yılı aşkın İmam-Hatip olarak muhtelif yerlerde hizmet etmiştir. Hafız Ali Baltacı, 7 Ağustos 1991 tarihinde 58 yaşında iken Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Kabri Eyüpsultan’dadır.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?