Arnavutköy Belediyesi
2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

17 Nisan 2024 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis Toplantısının İkinci Oturumu, Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun başkanlığında gerçekleşti.

Arnavutköy Belediye Meclisi Nisan Ayı İkinci Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda önemli kararlar alındı ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi. Toplantıya Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu başkanlık yaptı. Faaliyet Raporu sunumunda, Arnavutköy Belediyesi'nin 2023 yılında gerçekleştirdiği önemli projeler ve hizmetler detaylı bir şekilde ele alındı.

Kültürel ve Eğitim Faaliyetleri

Geçtiğimiz yıl Arnavutköy Belediyesi'nin gerçekleştirdiği faaliyetler arasında 2 kütüphane, 3 aile sağlık merkezi, 10 okul boyama ve cephe düzenlemesi, 17 yeni park yapımı gibi projeler yer aldı. 2023 yılında kültürel faaliyetler, şenlikler, sünnet şölenleri, yaz etkinlikleri, toplu açılış ve temel atma törenleri, spor faaliyetleri, konser, söyleşi, seminer ve konferans programları da düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi 2023 yılında gençlere ve kadınlara yönelik eğitim ve destek hizmetlerini de sürdürdü. Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde 350 öğrenciye Üniversiteye Hazırlık, 150 öğrenciye Liseye Hazırlık kursu verilirken, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde 25 farklı branşta 2 bin 250 kadına eğitim verildi. Arnavutköy Yerel Tarih Müzesi’ni geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 bin 500 kişi ziyaret etti.

Arnavutköy Belediyesi tarafından 2023 yılında toplamda 97 milyon TL'lik sosyal destek yapıldığı da belirtildi.

Altyapı ve Çevre Yatırımları

Ayrıca, 2023 yılında 60 bin ton asfalt serimi, 40 bin ton asfalt yama işlemi, 92 bin metrekare parke taşı döşeme, 69 bin metre bordür taşı döşeme ve 8 bin metrekare yol içi parke taşı döşemesi gerçekleştirildi. 2023 yılında bin 979 ton ambalaj atığı, 28 ton cam atığı, 608 kilogram atık pil, bin 500 kilogram atık yağ, bin 485 kilogram elektronik atık ve 233 ton atık giysi toplandı.

Deprem Bölgesine Yapılan Destekler

Arnavutköy Belediyesi 2023 yılının Şubat Ayında gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerde, Hatay’da ve Adıyaman’da aktif görev aldı. Hatay’a bir adet çadırkent, bir adet konteyner kent kurulumu gerçekleştirildi. Bölgede kurulan aşevleri ile yemek hizmet, gıda kolisi dağıtım hizmeti, yakacak yardımı, giysi yardımı, temizlik ve hijyen yardımı yapıldı. Adıyaman’da ise 26 kişilik Arama-Kurtarma ekibi ile görev aldı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?