Arnavutköy Belediyesi
ARKUR Ekibi, Başkan Baltacı’yı Ziyaret Etti

ARKUR Ekibi, Başkan Baltacı’yı Ziyaret Etti

06 Kasım 2020 Cuma

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, deprem bölgesinde çalışmalarını tamamlayıp Arnavutköy’e dönen ekibi makamında ağırladı.

İzmir’de deprem bölgesinde başarılı çalışmalar gerçekleştiren ekip, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’yı makamında ziyaret etti. Depremin olduğu İzmir’de Rıza Bey Apartmanı’nda çalışan ARKUR Ekibi, Başkan Baltacı’ya yaşadıkları süreci anlattı.

“ARKUR, Artık Tecrübeli Bir Ekip”

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; sivil savunma ekibi olarak kurulan, ilk ekiplerdensiniz. Başarılı çalışmalara imza attınız. Kartal’da bina göçüğü, Elazığ Depremi ve son olarak İzmir Depremi’nde çalıştınız. Artık tecrübeli bir ekipsiniz dedi.

“Rıza Bey Apartmanı’nda Çalıştık”

Depremi haber alır almaz hazırlandıklarını belirten Arnavutköy Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök: “ AFAD’ dan gelen haber doğrultusunda İzmir’e intikal ettik. İzmir’de 5 gün arama kurtarma faaliyetinde bulunduk. Ve görev yeri olarak da Rıza Bey Apartmanı verildi. Rıza Bey Apartmanı’nda çalışmalarımız 6 sektöre bölündü ve 24 saat esaslı çalışma yapıldı.”

“Gerek Ellerimizle Gerek Ekipmanlarımızla Çalıştık”

Rıza Bey Apartmanı’nda arama kurtarma faaliyetine katılan Gökay Baykal: “ 7/24 çalışma esasıyla gece ve gündüz iki ekip ile deprem bölgesinde çalışmamıza başladık. Biz sabah 9 ve akşam 9 ekibi olarak sürekli enkazın üzerindeydik. Oradaki atmosfer çok farklı. Görevimiz gereği soğuk kanlı olmalıyız. Yapmamız gereken ne varsa elimizden ne geliyorsa; gerek ellerimizle, gerek ekipmanlarımızla çalışmalarımızı sürdürdük” diye konuştu.

Gece ekibinde görev alan Abdulfettah Bay ise şöyle konuştu: “4. gün gece saat 4 civarında enkaz altındaki vatandaşımıza ulaştık. Üzerine kolon düşmüştü. Alan dardı ve çalışma şartları zordu. 2 saat gibi bir sürede çıkardık ve UMKE ekibine teslim ettik.”

“Vicdanımızı Rahatlatan Bir Görev”

Ellerimizle, kovalarla ve kazmalarla çalıştık diyen ARKUR Ekibinden Arif Ziya Ar: “Vicdanımızı rahatlatan, mutlu eden bir görev. Umarım bir daha ihtiyaç olmaz. Çalışmayız, gitmeyiz ama herkesin temel arama kurtarma faaliyetlerini bilmesi gereken bir görev” şeklinde konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?