Sel Mağdurlarına Nakit Desteği

07 Eylül 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi, yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında meydana gelen su baskınlarından etkilenen mağdur vatandaşlara maddi yardım yapılacağını duyurdu.

Yağışların neden olduğu zararların belirlenmesi amacıyla belediye ekipleri çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Arnavutköy'de mahalleler, yollar, evler ve işyerlerinde bakım, onarım, tahliye ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mağdur vatandaşlara AFAD tarafından 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5 bin TL maddi yardım yapılacağı duyurulmuştu. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı yaptığı açıklama ile birlikte vatandaşlara 5 bin TL maddi yardımda bulunacağı duyurdu. Yardımların Arnavutköy Kaymakamlığı tarafından belirlenen ailelere yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Hasar tespiti tamamlanan yerlerde, mağdur vatandaşlarımıza Kaymakamlık aracılığıyla, AFAD ile Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen miktara ilaveten, belediyemizin yapacağı ödemeyle birlikte ilk etapta 20 bin TL yardım yapılacaktır. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sağlıklı günler diliyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Genel HABERLERİ