Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Lezzet Rüzgarı Esti

Arnavutköy’de Lezzet Rüzgarı Esti

26 Temmuz 2023 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen mantı yarışması, lezzet dolu anlara sahne oldu. 

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi düzenlediği lezzet yarışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Kadın KSM tarafından düzenlenen Mantı Yarışması, katılımcılar arasında büyük bir heyecana sahne oldu.

Yarışmanın ilk aşamasında, 30 yetenekli katılımcı arasından yapılan ön elemelerle finale kalan 6 yarışmacı belirlendi. Heyecan dolu final etabında finalistler, Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelerek mantılarının hamurlarını açtı ve pişirdiler. Lezzetli mantılar hazırlayan yarışmacılar, dikkatli bir şekilde sunumlarını gerçekleştirdi.

Finaldeki başarılı yarışmacılar, 4 kişilik jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, lezzet ve sunum kriterlerini göz önünde bulundurarak puanlama yaptılar. Jüriler içerisinde Yemek Yazarı Elif Korkmazel ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı da yer aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından, dereceye giren yarışmacılar sevinçlerini yaşadı. Üçüncü olan yarışmacı Nevin Özkol, ikinci olan yarışmacı Leyla Özkul ve birinci olan yarışmacı Tuğba Güzel oldu. Dereceye giren yarışmacılara, altın hediye edildi.

Yarışmada birinci olan Tuğba Güzel, “Yarışmaya internet sayfasından görerek katıldım. Çok mutluyum o kadar heyecanlıyım ki tahmin edemezsiniz. Sinop mantısıyla katıldım. Kendi yöremize ait bir tattı. Jürilerimiz de beğendi, afiyet olsun diyorum. Belediye başkanımız Ahmet Haşim Baltacı’ya da böyle yarışmalar düzenlediği için çok teşekkür ederiz.” dedi.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?