Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Afetlere Karşı Güçlü Adım

Arnavutköy’de Afetlere Karşı Güçlü Adım

12 Haziran 2024 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi'nden afetlere karşı güçlü adım: Mahalle Afet Timleri Projesi hayata geçiriliyor.

Arnavutköy Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, ilçedeki afet hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla Mahalle Afet Timleri Projesi’ni başlatıyor. Proje kapsamında her mahallede gönüllü ekiplerin oluşturulması planlanıyor. Bu ekiplerde yer alacak vatandaşlar, önceden alacakları eğitimlerle afet dönemlerinde mahallelerinde etkin destek çalışmalarında bulunabilecek.

Mahalle Afet Timleri projesinin detaylarını ele almak için Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdulmenaf Batur ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda, mahallelerde afet risk analizlerinin yapılması, ilçedeki toplanma alanlarının belirlenmesi, afet konteynerlerinin kullanımı ve güvenliği konuları ele alındı. Ayrıca afet gönüllülüğü ve arama kurtarma eğitimleri hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdulmenaf BATUR, yaptığı açıklamada, "Mahalle Afet Timleri Projesi ile afetlere karşı daha dirençli bir Arnavutköy hedefliyoruz. Mahalle muhtarlarımız ve gönüllü vatandaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürmek, afet dönemlerinde daha etkin müdahale etmeyi sağlayacaktır" dedi.

Mahalle Afet Timleri Projesi, vatandaşların afet bilincini artırmak ve gönüllülük esasına dayalı bir destek ağı oluşturmak amacıyla Arnavutköy Belediyesi ve mahalle muhtarlıkları tarafından ortaklaşa yürütülecek. Projenin, mahalle sakinlerinin katılımıyla daha da güçlenmesi bekleniyor.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?