Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Gramaj, Hijyen ve Fiyat Denetimi Yapıldı

Arnavutköy’de Gramaj, Hijyen ve Fiyat Denetimi Yapıldı

24 Mart 2023 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesi ile Arnavutköy’deki market, fırın ve kasaplarda genel denetim yaptı. 

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında Arnavutköy’de bulunan market, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirdi. Halk sağlığını her zaman ön planda tutan Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetlenen dükkânlarda görülen olumsuz durumlarda ilgililere uyarıda bulundu. 

Zabıta ekipleri yapılan denetimde, işletmelerin evraklarının uygunluğunu kontrol ederken, hijyen kurallarına uygunluğu, işletmelerin fiziki ortamları, etiket bilgileri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, satış koşulları ve ürünlerin gramajları kontrol edildi. Ramazan ayının girmesi ile fahiş fiyat artışının önüne geçmek için reyon ve kasa fiyat karşılaştırması yapıldı. Denetimleri sıkı bir şekilde sürdüren ekipler, görülen olumsuz durumlarda işletme yetkililerine uyarılarda bulundu. Gramaj ve hijyen eksikliği yaşayan işletmeler hakkında işlem başlatıldı. 

Yetkililer; market, kasap ve fırınlarda Ramazan ayı öncesinde de yapılan denetimlerin Ramazan ayında daha sıkı bir şekilde devam edeceğini belirtti. 
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?