Arnavutköy Belediyesi
Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Hijyen Denetimi

Zabıta Ekiplerinden Fiyat ve Hijyen Denetimi

11 Ocak 2023 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan market, kasap ve fırınlarda; fiyat, son kullanma tarihi, gramaj ve hijyen denetimi yapıldı. 

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışının önüne geçmek ve vatandaşların mağdur olmasını engellemek için denetimlerine devam ediyor. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ilçede bulunan market, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirildi. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından marketlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere sebze, meyve ve temizlik malzemelerinin fiyatları kontrol edildi. Tüm reyonları gezen ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini tek tek incelendi. Denetim sırasında genel temizlik yönünden de incelemede bulunan zabıta ekipleri ürünlerde gramaj ve raf-kasa fiyat karşılaştırması yaptı. Gerçekleştirilen denetimde tespit edilen usulsüzlüklerde, ceza tespit tutanağı tutuldu. 

Fırın ve Kasaplarda Hijyen Denetimi

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri market denetiminin yanı sıra ilçede bulunan kasap ve fırınlarda da denetim gerçekleştirdi. Ekipler tarafından işyerlerinde genel hijyen denetimi yapılarak, ekmek gramajı kontrol edildi. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, halkın sağlığı ve tüketici haklarının korunması amacıyla yapılan denetimler aralıksız olarak devam edecek. 
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?