Arnavutköy Belediyesi
El Emekleri Arnavutköy’de Değer Buluyor

El Emekleri Arnavutköy’de Değer Buluyor

15 Haziran 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi, sürdürülebilir ve güçlü bir yaşamı desteklemek amacıyla hizmete açtığı El Emeği Çarşısı’nı online platforma taşıdı. 

2013 yılında Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 2021 yılında ise Hadımköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan El Emeği Çarşısı ile kadınlar, aldıkları kursalar ile ürettikleri ürünlerden gelir elde edebiliyordu. Arnavutköy Belediyesi bu ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için online satış platformu olan Çarşım Arnavutköy’ü hizmete açtı. 

Çarşım Arnavutköy, AVLU34 AVM içerisinde yapılan lansman ile tanıtıldı. Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Çarşım Arnavutköy ile sadece kadınlar değil aynı zamanda Sanat Akademisi kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin de satışı gerçekleşebilecek. Çarşım Arnavutköy ile satıcı ve alıcıların bir araya getirilmesi hedeflenirken ilerleyen süreçte organik tarımla uğraşan vatandaşlar da www.carsimarnavutkoy.com sitesinde satış yapabilecek. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “El emeğine meraklı olan kişilerin yapmış olduğu ürünleri bugüne kadar Çarşım adındaki mağazamızda zaten fiziki olarak satıyorduk. Sattığımız bu ürünleri daha fazla erişime açmak ve elektronik ortamda satışa sunmak adına bir gayretimiz oldu. Bugün de bu çalışmamızın toplantısı gerçekleşti ve verilen kurslar sonucunda ortaya çıkan bu güzel ürünlerin ekonomik değer haline dönüşmesi amacıyla bu adımlar atıldı. Bugünkü geldiğimiz nokta da çok önemli; artık carsimarnavutkoy.com sitesinde kurslarımız ile üretilen ürünlerimize rahatlıkla ulaşabilecekler. ” şeklinde konuştu. 
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?