Arnavutköy Belediyesi
Lodosta Zarar Gören Cami Minaresi Kontrollü Bir Şekilde Yıkıldı

Lodosta Zarar Gören Cami Minaresi Kontrollü Bir Şekilde Yıkıldı

22 Aralık 2021 Çarşamba

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde şiddetli olan lodosta hasar gören Hacımaşlı Mahalle Camii’nin minaresi, Arnavutköy Belediyesi tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Arnavutköy Hacımaşlı Mahallesi’nde bulunan 26 yıllık caminin minaresi, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da etkili olan lodosta hasar gördü. Hasar gören minare için ilçe müftülüğü tarafından can ve mal kaybı yaşanmaması için Arnavutköy Belediyesi’ne yıkım talebinde bulunuldu. 

Minarede Çatlaklar ve Kırıklar Var

İlçe müftülüğü tarafından Arnavutköy Belediyesi’ne gönderilen yazıda cami minaresinin iç kısımlarında çatlaklar, merdivenlerde kırıklar ve dış yüzeyinde dökülmeler görüldüğü belirtildi. Minarenin incelenmesi can ve mal kaybına yol açacak durumda ise yıkılması talep edildi.

Güvenlik Önlemleriyle Yıkım İşlemi Tamamlandı

Arnavutköy Belediyesi ekipleri tarafından incelen camide yıkım kararı alınarak, sabah saatlerinde minarenin kontrollü bir şekilde yıkılması için çalışma başlatıldı. Hacımaşlı Camii etrafından güvenlik kontrolünü sağlayan ekipler, minarenin yıkım işlemini başlattı. Minarenin şerefe kısmına kadar olan ilk bölümü kesilerek, vinç yardımıyla alındı. İkinci gün de devam eden yıkım işlemi, minarenin tamamen kesilerek alınmasıyla son buldu.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?