Arnavutköy Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi Çevresel Ve Sosyal Yönetim Planı Yayınlanmıştır

20 Mart 2024 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi (“Proje”), Türkiye'deki şehirlerde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için Sürdürülebilir Şehirler Projesi- II Ek Finansman (SŞP-II-EF) kapsamındaki alt projelerden biridir. SŞP-II-EF, özellikle sürdürülebilir kentsel gelişime yatırım yapıp, yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişmesine, afetlere ve iklim değişikliğinin hafifletilmesine ve risklere karşı şehir direncine ilişkin proje yaklaşımlarını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Dünya Bankası (DB) tarafından finanse edilen proje, İller Bankası A.Ş. aracılığı ile Arnavutköy Belediyesi tarafından yürütülecektir. Proje, Arnavutköy İlçesi'nde Bolluca Kapalı Pazar, Hadımköy Halk Pazarı ve Karlıbayır Halk Pazarı çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri ile yenilenebilir enerji üretmeyi amaçlamaktadır.