Zabıta, Hak Kaybını Önlemek İçin Çalışıyor

18 Aralık 2023 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, tüketicilerin haklarını korumak için ürün kontrol noktası uygulamasını başlattı.

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarlardan alışveriş yapan tüketicilerin eksik gramajlı ürün almasını önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Başlatılan bu uygulama ile tüketicilerin hakları korunurken, haksız kazancın da önüne geçiliyor.

Yeni uygulama kapsamında, aldığı ürünün gramajından şüphelenen her tüketici, belirli periyotlarla farklı pazar alanlarına kurulan ürün kontrol noktalarına başvurarak, zabıta ekiplerinden yardım alabiliyor. Pazar girişlerine kurulan ürün kontrol noktası ile tüketicilerin aldığı ürünlerin gramajları denetleniyor.

Zabıta ekipleri tarafından başlatılan bu uygulamanın belirli periyotlarda farklı pazar noktalarında yapılacağı belirtildi. Bu sayede, tüketicilerin güvenli alışveriş yapmaları ve haklarının korunması sağlanarak adil ticaretin desteklenmesi amaçlanıyor. Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.