Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Arnavutköy’de Anıldı

10 Kasım 2020 Salı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde, düzenlenen programla saygı ve özlemle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümü dolayısıyla, Arnavutköy Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.

Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Hadımköy Kışla Komutanı Hv. Savunma Albay Nazım Kalafat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Mehmet Akif Ersoy Ortaokul Türkçe Öğretmeni Doğan Ilgın’ın günün anlam ve önemi belirten konuşmasıyla devam etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programında, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren TOKİ Taşoluk Ortaokulu öğrencisi Ela Korkusuz şiirini okurken, mektup yarışmasında dereceye giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Kartal ise Atatürk’e yazdığı mektubu okudu.

Tören sonunda ise 10 Kasım konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Hadımköy Kışla Komutanı Hv. Savunma Albay Nazım Kalafat takdim etti.