Arnavutköy Belediyesi
17 Ağustos Anma Programında Nefes Kesen Tatbikat

17 Ağustos Anma Programında Nefes Kesen Tatbikat

16 Ağustos 2022 Salı

17 Ağustos Depreminin yıl dönümü öncesi düzenlenen anma programında, Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi tarafından eğitim alan gönüllülerin tatbikatı nefes kesti, bir kişi senaryo gereği kurtarıldı. 

Arnavutköy’de faaliyet gösteren Afet Eğitim Merkezi’nde eğitim gören yüzlerce gönüllü afetlere müdahale edebilecek pozisyonda yetiştiriliyor. Eğitim merkezinde ilkokul düzeyindeki çocuklardan başlayarak yaş sınırı olmaksızın gönüllü olan herkese eğitim veriliyor. 17 Ağustos Depremi’ni anma programında düzenlenen gösteri tatbikatında gönüllüler yangın söndürme, enkazda arama kurtarma, derin yerde arama kurtarma, tırmanma eğitimi gibi konularda almış oldukları eğitimleri oluşturulan senaryolar ile tatbik etti. Tatbikatta senaryo gereği enkaz altında kalan bir kişinin kurtarılma anında adeta nefesler tutuldu. 

“Şimdiye kadar 3 binin üzerinde vatandaşımıza eğitim verdik” 

Afet Eğitim Merkezi ile ilgili konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Afetlerde yitirdiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür hadiseler bizlere afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.  Biz şu an içerisinde bulunduğumuz Afet Eğitim Merkezimizi oluşturduk. Burada bir çok afet ile ilgili simülasyon ve eğitimler var vatandaşlarımızı her an bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Şu ana kadar Afem’de 3 binin üzerinde vatandaşımız eğitim aldı ve il genelindeki birçok arama kurtarma ekibine de eğitim alanı oluşturmuş bulunuyoruz. Bizim Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz (ARKUR) de birçok alanda ve afette başarı göstermiş yetkin bir ekip. Eğitimlerimiz her an devam edecek ve bizim ekibimiz bu yıl içerisinde akredite edilecek. Bugün yine büyük bir Arama Kurtarma Römorkunu da envanterimize alıyoruz.” Dedi.

Nefes kesen tatbikatlara ARKUR’un yanında YARKUR ve ANDA ekibide destek verirken, Arnavutköy Kaymakamı Hüseyin Nail Anlar da tatbikata katılan gönüllülere ve eğitim alan öğrencilere teşekkür etti.

“Türkiye’de ilk kendi enerjisini üretebilen Arama kurtarma Römorku envantere katıldı”

Anma programı çerçevesinde tatbikatlar sonrasında tasarımı ile Arnavutköy Belediyesi’ne özgün olan ve kendi enerjisini üretebilen Arama Kurtarma Römorku Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinin envanterine katıldı. Arama Kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere son teknoloji olan, “Hidrolik kesme makinası, Büyük kırıcı, Hidrolik ayırma makinası, Küçük jeneratör, Büyük jeneratör, Beton kesme, Dinleme cihazı, Aydınlatma seti, Küçük kırıcı, Ahşap kesme, Teleskobik merdiven, Solunum seti, Tripod, Matkaplar, Tilki kuyruğu, Uzatma kablosu, İpler ve malzemeleri, Enkaz altı kamerası, Kaldırma yastığı, Megafon, Yangın söndürücü” gibi ürünler de envantere katıldı.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?