Arnavutköy Belediyesi
Ulaşım Yatırımlarıyla Arnavutköy Hızla Değişiyor

Ulaşım Yatırımlarıyla Arnavutköy Hızla Değişiyor

30 Ekim 2023 Pazartesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Arnavutköy Metro inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Türkiye'nin ulaşım altyapısındaki dev yatırımların son halkası olarak gösterilen Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın bir parçası olan Arnavutköy Metro İnşaatı hızla ilerliyor. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Arnavutköy'deki Metro inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretinde Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ve AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu ile birlikte olan Uraloğlu, projenin İstanbul'un ulaşım dinamiklerini kökten değiştireceğini belirtti.

Uraloğlu yaptığı açıklamada, "Arnavutköy Hattımızın işletmeye alınmasıyla Kağıthane ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe 24 dakikaya, Göktürk ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe ise 12 dakikaya düşecek. Bu, İstanbul'un ulaşımında devrim niteliğinde bir değişiklik olacak" dedi.

Toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 hatta çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Uraloğlu, "Yapımı devam eden projeler tamamlandığında, İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 394,5 kilometreye yükselecek. Bakanlığımız, İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını kazandırmış olacak. Bu, sadece şehir içi ulaşımda değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal hayatta da önemli bir dönemeç olacak" şeklinde konuştu.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 31,5 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Uraloğlu, hat üzerinde tasarlanan saatte 120 km hız ile günde 600 bin yolcunun seyahat edebileceğini ifade etti. Bu hattın, İstanbul'un kalabalık nüfusu ve hızla büyüyen ekonomisi için hayati bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?