Arnavutköy Belediyesi
Asrın Felaketinin Yıldönümünde Birlik Mesajları Verildi

Asrın Felaketinin Yıldönümünde Birlik Mesajları Verildi

06 Şubat 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir anma programı düzenledi. 

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Programa, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, belediye meclis üyeleri, Hatay Kırıkhan’da görev yapan başkan yardımcıları ve müdürler, depremin hemen ardından Adıyaman’a ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma (ARKUR) ekibi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Adıyaman'da ARKUR ekibi tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları ve Hatay Kırıkhan’da yapılan faaliyetleri anlatan “Bir Nefes İçin Var Gücümüzle” adlı video yayımlandı. Ardından hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 

Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen afette hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenabı Hak'tan gani gani rahmet diliyorum. Biz ilk haber aldığımız anda ekiplerimizi saat altı civarında İstanbul Havalimanı’na ardından ihtiyaç duyulan ilk noktalardan biri olan Adıyaman şehir merkezine yolcu ettik. Orada arkadaşlarımız önemli çalışmalar yaptı. Canlı çıkardıkları, hayata tutunmalarına vesile oldukları kardeşlerimiz oldu. Çalışmalarından dolayı bu arkadaşlarımızı takdir ve tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

“Fedakâr Arnavutköy halkına teşekkür ediyorum”

A. Haşim Baltacı ayrıca, Hatay Kırıkhan'da görev yapan ekiplerin aşevi hizmetleri, hijyen ve gıda malzemelerinin dağıtımı, alan temizliği ve ilaçlama gibi temel hizmetleri yerine getirdiğini belirterek, "Ekiplerimiz orada ilk andan itibaren görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Bizim bir görevimiz de vatandaşlarımızın burada topladığı ayni yardımların Kırıkhan’a transferini yapmaktı. Bunu ekiplerimiz başarıyla yerine getirdi. Orada da evlere ve mahallelere giderek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını temin ettik. Arnavutköy halkının teslim ettiği malzemeleri, onların hayırlarını yerlerine ulaştırmış olduk. Bu nedenle de cömert ve fedakâr Arnavutköy halkına teşekkür ediyoruz." dedi.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?