2021 Yılında Sorunlar Çözüme Kavuşturuldu

19 Ocak 2022 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi’nin yeni nesil hizmet anlayışı çerçevesinde faaliyete geçirdiği Kentli Servisi Birimi’nde, 50 bin başvuru çözüme kavuşturulurken, Çağrı Merkezi Birimi’nde ise 148 bin çağrıya karşılık verildi.

Arnavutköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Kentli Servisi ve Çağrı Merkezi vatandaşların taleplerini dinleyerek, sorunlar karşısında çözümler üretti.

Belediyenin Gülen Yüzleri

Hizmetin tek noktada toplanarak vatandaşın karşılandığı serviste, vatandaşalar yapılacak işlemler doğrultusunda gerekli müdürlüklere yönlendiriliyor. Kentli Servisinde yapılacak işlemlerde ise belediyenin vatandaş ile sıcak ve profesyonel bir ilişki kurmasını sağlıyor, aynı zamanda yepyeni bir vizyon kazandırılıyor. Konum itibarıyla vatandaş ile belediye arasına yerleşen Kentli Servisi’nde; Mükellef Sicil Açma, Bilgilendirme ve Güncelleme, Numarataj Sorgulama, Vatandaş Dilekçelerinin İşleme Alınması, İmar Durumu Bilgilendirme, Resmi Adres Yazısı Verme, Organizasyon Kayıtları, Danışma, Kanal Ruhsat Yeni Başvuru, Tadilat ve güncelleme gibi birçok işlem yapılıyor.

Alo, Çağrı Merkezi

Vatandaşlardan gelen aramalara cevap veren Çağrı Merkezi çalışanları, ilçe genelinden gelen tüm başvuru talep ve şikayetleri tek bir veri tabanına işleyerek en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturuyor ve vatandaşlara geri dönüş sağlıyor.

2021 yılında 148 bin çağrıya karşılık veren Çağrı Merkezi, vatandaşlardan gelen talep ve isteklerin çözüme kavuşturulması için çalıştı.

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve İlan reklam ödemelerini için Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar, e-belediye üzerinden veya anlaşmalı bankalar üzerinden ödeme yapabilecekleri konusunda bilgilendiriliyor.

Çağrı Merkezi Hizmetleri

•    Bilgilendirme ve Yönlendirme İşlemleri
•    Şikayet – Talep İşlemleri
•    Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam İşlemleri