Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Muhtarlar Günü Kutlandı

Arnavutköy’de Muhtarlar Günü Kutlandı

21 Ekim 2022 Cuma

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 

Mahalle muhtarları ile yapılan “Muhtarlar Günü” toplantısı Nuri Pakdil Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ilçe emniyet müdürü, ilçe jandarma komutanı, daire amirleri, başkan yardımcıları, kurum temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. 

Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Şenel yaptığı konuşmada; “Köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumları ile olan ilişkilerinde önemli bir rol oynayan, yaptıkları fedakârca çalışmalarla takdiri hak ettiğini düşündüğümüz kıymetli muhtarlarımız; ‘Muhtar demokrasinin temel bir taşıdır’ ilkesi ile görevlerini yapmaya çalışıyor. 193 yıllık bir geçmişi olan bu önemli müessesenin neferleri olarak her türlü koşul ve şartta görevini yerine getiren fedakâr muhtarlarımızı tebrik eder, başarılar, saygılar ve sevgiler sunarım” diye konuştu. 

 “Muhtarlık zor zamanların makamı”

Muhtarlık teşkilatının yerel yönetimlerde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Mahmut Hersanlıoğlu, “Muhtarlık zor zamanların makamıdır. Salgın döneminde mevcut kamu düzeninin sağlanması, tedarik zincirinin devam etmesi, sağlık sisteminin üzerinde baskı oluşmaması anlamında ne kadar önemli olduklarını ortaya koydular. Sahada vatandaşın seçmiş olduğu muhtar, bizim kadim devlet geleneğimizin ve devletin oradaki temsilcisi görevini yerine getirmektedir. Eğitim müdürlüğünün, emniyetin ve jandarmanın bir problemi ya da bir sorusu olduğunda mahalle muhtarına ulaşır. Bütün kurumlar güvenilir kaynak olarak muhtardan bilgi alır. Dolayısıyla bu müessesenin varlığı, devamı ve kuvvetlendirilmesi bizim devlet geleneğimizin ve devlet felsefemizin güçlendirilmesi anlamında da çok önemlidir” dedi. 

Muhtarların hizmet açısından önemli olduğunu söyleyen Ahmet Haşim Baltacı, “Bize yerel yönetim açısından, genel idare açısından muazzam bir şekilde destek oluyorsunuz. Vatandaşımızın kapısından ilk çıktığında bulabileceği en önemli yöneticiler sizlersiniz. Elbette yerel hizmetlerin yükümlülük sahibi belediyelerimiz ama bir de bütün bu olaylardan haberdar olmak ve onun vakit geçirilmeden hayata geçmesini sağlamak da muhtarlarımızın büyük bir katkısı ile oluyor. Arnavutköy halkımız adına minnetlerimi ve şükranlarımı sizlere arz ediyorum” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?