ARKUR, Deprem Bölgesinde Çalışmalarını Sürdürüyor

02 Kasım 2020 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR) İzmir’de meydana gelen depremde, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR), deprem bölgesine hareket etti.

AFAD tarafından çağrılan ARKUR, Cuma Günü itibari ile alana ulaşarak Rıza Bey Apartmanı’nda çalışmalarına başladı. 8 kişilik ekip ve tam donanımlı araçla arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren ARKUR, AFAD ile koordineli çalışıyor. Bölgede AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7.828 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 1.111 araçla çalışmalar yürütülüyor.

SAKOM’dan alınan bilgilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 79’a yükseldi. Yaralanan 962 vatandaşın 743’u taburcu edildi.  219 kişinin ise tedavisi devam ediyor.