Arnavutköy Belediyesi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 85. Yıl Dönümünde Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 85. Yıl Dönümünde Anıldı

10 Kasım 2023 Cuma

Cumhuriyetimizin kurucusu bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenen program ile anıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Arnavutköy Belediyesi önderliğinde anma programı düzenlendi. Anma törenine protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma ile başlayan törende İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Ardından saat 09:05 de saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak duygusal anlar yaşandı.

Anma programı Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti. Şehit Demet Sezen Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dilek Panaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından   ‘’Mustafa Kemal’’ isimli video sunumu yapıldı. Daha sonra ilçemiz okullarından Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Selçuk Çakır yönetiminde ki koronun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği türküler dinlendi. Söz ve bestesi ilçemiz öğretmelerinden Hakan Güray Oytun’a ait Gökbörü adlı şarkı dinlendi. Atatürk’ün anılarından alıntı yapılarak hazırlanan ve seslendirilen sunum ile programa devam edildi. Birçok öğrenci ve öğretmenin katılımıyla hazırlanan ve Atatürk şiirlerinden esinlenerek oluşturulan drama gösterisi düzenlendi. Programın sonunda Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. 
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?