Arnavutköy Belediyesi
Çocukların Adı Var, Neşeli Sesleri Yok

Çocukların Adı Var, Neşeli Sesleri Yok

21 Kasım 2023 Salı

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki koltuklar Gazze’de katledilen çocuklar için ayrıldı.

İstanbul'da bulunan AK Parti'ye bağlı ilçe belediyeleri, 20 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek "İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze" etkinlikleri kapsamında, Dünya Çocuk Hakları Günü'ne özel olarak bir program düzenledi.

İlçe belediyelerine bağlı kültür merkezlerinin salonlarında, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine ve çocukların maruz kaldığı trajedilere dikkat çekmek amacıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle, 44 gündür devam eden İsrail'in Gazze'deki soykırımına dikkat çekmek amacıyla koltuklar, Gazze'de şehit edilen çocuklar için ayrıldı.

24 ilçe belediyesinin kültür merkezlerinde düzenlenen etkinlikte, koltuklara Gazze'de hayatını kaybeden çocukların isimleri asılarak, aynı anda "Tay" çizgi filmi izletildi. Arnavutköy’deki program ise AVLU34 içerisindeki Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu anlamlı etkinlik ile Gazze'deki soykırımın sesini duyurmayı ve bu konudaki duyarlılığın canlı tutulmasını amaçlandı.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde öne çıkan bu anlamlı etkinlik ile İsrail'in Gazze'deki soykırımına dikkat çekilerek, yaşamını yitiren binlerce çocuğun sessiz çığlığına kulak verilmeye çalışıldı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?