Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi'nden Kurban Kesiminde Yenilikçi Eğitim

Arnavutköy Belediyesi'nden Kurban Kesiminde Yenilikçi Eğitim

10 Haziran 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Arnavutköy Müftülüğü ’nün iş birliğiyle vatandaşlara Kurban Kesim Elemanı Kursu Eğitimi verildi.

Arnavutköy Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Kurban Kesim Eğitimi Kursu verildi. Kurs boyunca katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Kursiyerler, uzman eğitmenler eşliğinde kesim tekniklerini öğrenerek, kurban kesiminde gerekli bilgi ve becerileri kazandı.

Kurs süresince, katılımcılar kurban kesimiyle ilgili teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de aldı. Uzmanlar tarafından verilen pratik eğitimlerde, kursiyerler kurbanlık hayvanların doğru bir şekilde nasıl kesileceğini adım adım öğrendi.

Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği bu eğitim programı, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların doğru bir şekilde kurban kesimini gerçekleştirebilmeleri için önemli bir fırsat sundu.

Kurs sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikalarını düzenlenen son teorik eğitimin ardından Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’ndan aldı.

“İlçemizde programa katılan 25 kursiyerimizin hepsini tebrik ediyorum”

Programda konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, “Kurban kesim alanımızdayız, gayet modern bir alandayız. Yaklaşık 1 aydır sürdürdüğümüz ilçe müftülüğü, ilçe tarım müdürlüğü ve kaymakamlığımız iş birliğinde bir eğitim programımız vardı. Yaklaşık 25 kursiyerimiz eğitimlerini hem teorik hem de pratik almış oldukları eğitim sonucunda bu sertifika törenini gerçekleştireceğiz. Tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladılar bizlerde Arnavutköy Belediyesi olarak katkı sağladık. Eğitimin amacı İslami usullere göre kesimin öğretilmesi ve sonrasında yaralanmaları en aza, kazaların önüne geçebilmek. Kurbanlarımızın kesim yapılırken eğitimli ve sertifikalı kişilerin olması amaçlanmıştı. Eğitimin amacı sonuçlandı, ilçemizde programa katılan 25 kursiyerimizin hepsini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu kursun açılması gerçekten çok iyi”

Eğitim programını tamamlayan Gürkan Şahin, “Baba mesleğimiz olan kasaplık mesleğini devam ettirmek adına belediyemizin açmış olduğu kursa katılım sağladık. Bu kursun açılması gerçekten çok iyi, bu tarz kurslar vatandaşlar için çok faydalı oluyor. Kurs sayesinde çok faydalı bilgiler öğrendik.” şeklinde konuştu.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?