Arnavutköy Belediyesi
Öğrenciler AFEM ile Bilinçleniyor

Öğrenciler AFEM ile Bilinçleniyor

15 Ocak 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, öğrencilere yönelik verilen Afet Farkındalık Eğitimleriyle güvenli bir gelecek hedefliyor. 

Arnavutköy Belediyesi, Afet Farkındalık Merkezi (AFEM) aracılığıyla ilçedeki öğrencilere yönelik kapsamlı bir afet eğitim programı sunuyor. Bu eğitimler, öğrencilere afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda hem teorik bilgi hem de uygulama imkânı sağlıyor.

AFEM'de gerçekleştirilen eğitimler, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra Güvenli Yaşam Evi gibi uygulamalı alanlarda da pratiğe dönüşüyor. Eğitimler, öğrencilere yangın istasyonu, enkaz istasyonu, afet bilgi kiosku, 112 acil arama modülü gibi farklı alanlarda detaylı bilgiler sunarak veriliyor. 

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı liderliğinde hayata geçirilen AFEM projesi, özellikle deprem, sel ve yangın gibi acil durumlara bilinçli müdahale yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Merkez, 3 bin metrekare açık alan ve 200 metrekare kapalı alana sahip olup, çok amaçlı sınıflar, afet farkındalık sınıfları ve uygulamalı afet eğitim modüllerine ev sahipliği yapıyor.

AFEM, öğrencilere sunulan kapsamlı eğitimlerle, ilçede afet durumlarına karşı daha hazırlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmayı amaçlıyor. Eğitimler, genel deprem bilgilerinin yanı sıra arama-kurtarma, afet bilinci, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik ve nükleer tehlikeler gibi konularda detaylı bilgileri içeriyor.
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?