Arnavutköy Belediyesi
Mahalle Afet Gönüllülerine Eğitim Verildi

Mahalle Afet Gönüllülerine Eğitim Verildi

18 Temmuz 2023 Salı

Arnavutköy Belediyesi, ülkemizin afetlere hazırlık ve müdahale konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.  

Afetlerin sık yaşandığı coğrafyamızda toplumsal kapasitenin artırılması ve afet eğitimlerinin önemi göz ardı edilemez. Bu amaçla Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi (AFEM) tarafından, Mahalle Afet Gönüllüleri’ne yönelik eğitim gerçekleştirildi.

AFEM'in ev sahipliği yaptığı eğitimde, afetlerde ilk yardım, arama-kurtarma teknikleri, iple erişim, sedye kullanımı, yaralı tahliyesi, arama-kurtarma malzemeleri ve yangın konuları hem uygulamalı hem de teorik olarak işlendi.

Katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde afet durumlarında doğru müdahale becerisi kazandılar. İlk yardımın temel prensiplerinden, arama-kurtarma operasyonlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim verildi. Ayrıca, yangınla mücadele yöntemleri ve yangın güvenliği konuları da ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Arnavutköy Afet ve Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök, “Deprem ve yaşanabilecek diğer afetlere daha hazırlıklı ve bilinçli bir toplum olabilmek amacıyla Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezinde, Mahalle Afet Gönüllülerimize yönelik eğitim düzenliyoruz. Eğitimlerde; ilk yardım, arama kurtarmada kullanılan düğümler, sedye ve yaralı tahliyesi, arama kurtarma malzemeleri ve yangın konuları uygulamalı ve teorik olarak işliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı afet gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. İnternet üzerinden kolayca başvuru yapıp gönüllü olabilirler. Katılım sağlayan Mahalle Afet Gönüllülerimize teşekkür ederiz.” dedi. 

Başvuru adresi: https://afet.arnavutkoy.bel.tr/
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?