Arnavutköy Belediyesi
ARKUR, AFAD Akreditasyonunu Başarıyla Tamamladı

ARKUR, AFAD Akreditasyonunu Başarıyla Tamamladı

17 Ağustos 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi’nin arama kurtarma ekibi olan ARKUR, Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı. 

Arnavutköy Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığına bağlı olan ve belediye çalışanlarından oluşan Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma (ARKUR) ekibi, afet durumlarında etkin bir şekilde görev almak için gerçekleştirdikleri AFAD Akreditasyon Sınavı'nda başarılı oldu. ARKUR ekibi, kuruluşlarından bu yana teorik eğitimler, pratik çalışmalar ve afet senaryolarıyla donanarak olası acil durumlara hazırlık konusunda önemli adımlar atmıştı. 

Yapılan çalışmaların ardından, ARKUR ekibi AFAD tarafından düzenlenen Akreditasyon Sınavı'na girdi. Başarılı bir performans sergileyen ekip, Kentsel Arama Kurtarma Arması ve Akreditasyon Sertifikalarını almaya hak kazandı. Daha önce Kahramanmaraş, İzmir ve Elazığ gibi önemli depremlerde aktif rol alan ARKUR, bu deneyimlerini de sınav sürecinde başarıyla kullanarak sertifikasyon elde etti.

ARKUR ekibinin sınavda başarılı olmasının ardından Arnavutköy Afet ve Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök, “2022 yılında Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı'nın ARKUR ekibinin akredite edilmesi yönündeki talimatı ile başlayan süreç, Kahramanmaraş depremi gibi olaylar nedeniyle bir süre kesintiye uğrasa da, yoğun çaba ve saha uygulamaları sonucunda olumlu bir sonuç elde edilmiştir.” dedi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?