Özel Çocuklarımızdan Trafik Eğitim Parkına Sürpriz Ziyaret

17 Mayıs 2024 Cuma

Özel eğitim merkezi anaokulu öğrencileri, Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret etti.

Özel eğitim merkezi anaokulu öğrencileri, trafik kurallarını öğrenmek ve trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeyi deneyimlemek amacıyla Arnavutköy Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nı ziyaret etti.

Ziyaretin ilk aşamasında, özel gereksinimi olan çocuklara trafik kuralları teorik olarak anlatıldı. Eğitmenler, yaya geçitlerinin dikkatli kullanılması, trafikte emniyet kemerinin takılması ve karşıya geçerken uyulması gereken kurallar gibi önemli konuları öğrencilere aktardı.

Ardından, öğrenciler uygulamalı eğitim alanına geçti ve teorik derslerde öğrendikleri bilgileri pratiğe döktüler. Yaya geçidinden geçen ve akülü araba kullanan çocuklar, trafik akışını hem yayaların hem de sürücülerin gözünden görmüş oldular, böylece trafikteki etkileşimleri daha iyi anlama fırsatı buldular.

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Talep geldikçe, özel gereksinimi bulunan kardeşlerimizin sosyal yaşama katılımını artırmak adına farklı etkinlikler düzenliyoruz. Örneğin, Trafik Eğitim Parkı'nda trafik kurallarını öğrenmelerini, trafikte güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlıyoruz. Tüm birimlerimizle engelli kardeşlerimizin topluma daha fazla entegre olmaları ve yaşamın her alanında aktif rol almalarını sağlamak için çalışıyoruz." dedi.

Eğitim HABERLERİ