Arnavutköy Belediyesi
ARKUR, Kayıp Arama Tatbikatına Katıldı

ARKUR, Kayıp Arama Tatbikatına Katıldı

26 Şubat 2024 Pazartesi

ARKUR, İstanbul Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün düzenlediği tatbikata katıldı.

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR), olası afetlere karşı hazırlıklı olma yolunda önemli bir adım attı. Ekip, İstanbul Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Akredite Arama Kurtarma Ekipleri tarafından organize edilen "Kayıp Arama" tatbikatına katılarak aktif rol aldı.

Tatbikat, afet durumlarında kayıp kişilerin bulunması ve kurtarılmasına yönelik ekiplerin koordinasyonunu güçlendirmek amacıyla yapıldı. Ekip üyeleri, zorlu senaryolar altında gerçekleştirilen pratik uygulamalarla becerilerini test etme ve geliştirme fırsatı buldu. Ekipler, kayıp arama senaryosuna yönelik alınan eğitimler doğrultusunda koordineli bir şekilde hareket ederek tatbikatı başarıyla tamamladılar.

İstanbul'un çeşitli bölgelerinden katılan akredite arama kurtarma ekipleri, tatbikatta birlikte çalışarak koordinasyonlarını güçlendirdi. Yapılan tatbikat, afetlerde etkili ve hızlı müdahale için ekipler arasında iletişim ve koordinasyonun sağlanmasına büyük katkı sağlıyor.

2019 yılında Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan ARKUR ekibinin tamamı Arnavutköy Belediyesi personellerinden oluşmaktadır. ARKUR ekibi, Elazığ Depremi, İzmir Depremi, Kahramanmaraş Depremi ve birçok arama kurtarma faaliyetinde aktif olarak görev aldı.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?