Arnavutköy Belediyesi
Afet Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

Afet Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

28 Mart 2023 Salı

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’ni (AFEM) ziyaret ederek eğitim alan öğrencilerle sohbet etti. 

Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’nde öğrencilere yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verilmeye devam ediyor. İlçede bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitim alan öğrencilere periyodik olarak Afet Farkındalık eğitimi verilirken, afet gönüllüsü vatandaşlara da çeşitli imkânlar sağlanıyor. Eğitimde teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Öğrenciler; deprem, sel ve yangın gibi afet durumlarında nasıl hareket edilmesi konusunda bilinçlendiriliyor. 

AFEM’de eğitim alan öğrencileri Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ziyaret etti. Eğitim alan öğrencileri ziyaret eden Haşim Baltacı; gençlerle sohbet etti ve merak edilenleri cevaplandırdı. 

 “AFEM, İstanbul’da önemli bir yere sahip”

AFEM’in önemini vurgulayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı; “Bugün afet bilincine erişmek için eğitim alan öğrencilerimizle birlikteydik. 2020 yılından itibaren yaklaşık 15 bin gönüllüye eğitim imkânı sunduk. Bu yılbaşından itibaren ise bin 500 afet gönüllüsü tesisimizden yararlandı. Büyük bir mutlulukla şunu ifade etmek istiyorum; AFEM, İstanbul’da önemli bir yere sahip, bu konumdaki tek afet eğitim merkezi diyebiliriz.” dedi. 

“Sesimizin ulaştığı herkese bir çağrımız var”

Tüm vatandaşları eğitim merkezinde eğitim almaya davet eden Haşim Baltacı; “Tüm Arnavutköy’e, sesimizin ulaştığı herkese bir çağrımız var. Burada her türlü imkân ve eğitim var. Önemli bir eğitim alanı bu amaca hizmet ediyor. Vatandaşlarımız gelsinler ve buralardan yararlansınlar. Özellikle son depremden sonra yapılan çalışmanın ne kadar önemli olduğunu tekrar anladık. Buradan hem eğitim alan kardeşlerimize hem de eğitimleri veren eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

“Herkesin bilinçlenmesi için çok önemli bir yer”

AFEM’de aldığı eğitimden memnun olduğunu dile getiren Ali Efe Eker; “Burada afet eğitimi aldık. Afet öncesi ya da sonrası almamız gereken tedbirler, yapmamız gereken işlemleri öğrendik. Bahçedeki istasyonlarda biraz incelemeler yaptık. Toplanma alanlarının nerede olduğunu, afet sonrası ailemize nasıl ulaşacağımızı öğrendik. Burası çok yararlı bir yer olmuş, herkesin bilinçlenmesi için çok önemli bir yer. Belediye başkanımız Ahmet Haşim Baltacı da geldi bizimle ilgilendi, sohbet etti. Bize burada yapılanlar hakkında kısa bir özet geçti. Belediye başkanımıza da bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?