Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerinin Ailelerine Destek

Arnavutköy Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerinin Ailelerine Destek

10 Kasım 2023 Cuma

Arnavutköy Belediyesi, üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ailelerine 5 bin TL nakdi destekte bulunuyor. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim desteği almaya hak kazanan aileler için program düzenlendi. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu ve eğitim desteği almaya hak kazanan aileler katıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, programa katılan ailelere, eğitim ve öğretimin önemini vurgulayarak ‘’En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır’’ dedi. Arnavutköy Belediyesi, 10 yıldır gerek ilk orta ve lise öğrencilerinin ailelerine kırtasiye desteği, gerekse üniversite okuyan öğrencilerin ailelerine eğitim desteği sağlamaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı konuşmasına Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından itibaren başlayan sosyal belediyecilik anlayışından örnek göstererek ‘’Vatandaşlarımızın her alanda ihtiyaçlarını karşılayan bir belediyecilik anlayışına sahibiz’’ diyerek cümlesini sonlandırdı. Programın devamında daha önceden Arnavutköy Belediyesi’nden eğitim desteği alan öğrencilerin Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ya sürpriz olarak hazırladıkları teşekkür videoları yayınlanarak eğlenceli dakikalar yaşandı.

Başta Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı olmak üzere Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda bu yıl 2 bin 392 si üniversiteli olmak üzere, bin 682 ilk orta ve lise eğitimi gören öğrenci ailelerine toplamda 14 milyon 222 bin Türk Lirası kırtasiye ve eğitim desteği vererek öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına destek olacak. Aile eğitimi desteği almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin ailelerinin hesabına toplamda 5bin TL destek sağlanacak. Bu ücretin gecen seneye göre yaklaşık olarak %70 oranında arttırıldığı müjdesi, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından vatandaşlara verildi. 

“Arnavutköy’de her sene olduğu gibi bu senede ilk günkü özveri ile eğitim ve öğretime katkı sunmaya devam ediyoruz”

Yapılan aile eğitim desteği hakkında açıklamada bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “10 yıldır Arnavutköy’de eğitim ve öğretime katkı sunmaya devam ediyoruz. Geçen bu süre zarfında 25 bin ailemiz toplamda 50 milyon lira eğitim yardımdan yararlanma hakkı elde ettiler. Geçmişte birçok öğrencimizin eğitim yardımlarından yararlanarak, mezun haline geldiğini bu konuda teşekkürlerini ilettiklerini biliyoruz. Bu da bize büyük bir gurur veriyor. İlçemizde yaşayan öğrencilerimizin desteklenerek gelecek yarınlarda hem Arnavutköy’ümüze hem ailelerine hem de ülkemize güzel hizmetler yapmasını arzu ediyoruz. Hepsine başarılar diliyorum” dedi. 

“Oğlum Arnavutköy Belediyesi sayesinde daha kolay eğitim görüyor”

Aile eğitim desteği alan Yakup Çetin, “Benim oğlum Edirne Trakya Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okuyor. İki yıldır eğitim desteği alıyoruz, hem devletimizden hem de belediyemizden geri ödemesiz olarak aldığımız burslarla oğlumun bir çok eksiğini giderdik. Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı her anlamda bize destek oluyor. Oğlum, Arnavutköy Belediyesi’nin vermiş olduğu geri ödemesiz destek sayesinde daha kolay eğitim görüyor” dedi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?