Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Okullar Renkleniyor

Arnavutköy’de Okullar Renkleniyor

19 Aralık 2023 Salı

Arnavutköy Belediyesi tarafından okul bahçelerine renkli oyun alanları oluşturuluyor.

Arnavutköy Belediyesi, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, ilçe genelindeki okullarda geleneksel oyunlarla buluşabilecekleri renkli oyun alanları oluşturuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen bu çalışma, öğrencilere eğlenceli teneffüsler ve keyifli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyor.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı'nın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, okul bahçelerinde çocukların geleneksel oyunlarla buluşabileceği renkli oyun alanları oluşturuluyor. Bu alanlar, öğrencilerin hem fiziksel aktiviteye katılımını teşvik etmek hem de sosyal becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Belediye ekipleri, okullardan gelen taleplere göre seksek, yağ satarım bal satarım, voleybol, basketbol, futbol, yakar top, köşe kapmaca gibi çocukların oyun oynanabileceği alanlar oluşturuyor. Ayrıca, okul bahçelerinde yapılan boyama çalışmalarıyla çocuklar, renkli ve eğlenceli ortamlarda vakit geçirme imkanına sahip oluyor.

“Her şey çocuklar için”

Belediye personeli Turgut Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediye başkanımız A. Haşim Baltacı’nın vermiş olduğu talimatla geleneksel zemin oyunlarını okullarımızın bahçelerine uygulamaya başladık. Asıl gayemiz çocuklarımızın okullarda daha eğlenceli vakit geçirmeleri, çocukların mutlu olmaları, her şey çocuklar için" şeklinde konuştu. Çelik ayrıca, okulların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taleplerde bulunduğunu ve bu talepler doğrultusunda ihtiyaç ve öncelik sırasına göre çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?