Arnavutköy Belediyesi
Necip Fazıl Kütüphanesi Kitapseverleri Ağırlıyor

Necip Fazıl Kütüphanesi Kitapseverleri Ağırlıyor

25 Aralık 2023 Pazartesi

Arnavutköy Şehir Parkı içinde inşa edilen Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanesi, kitapseverleri ağırlamaya başladı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanesi, ilçenin kültür hayatına önemli bir katkı sunmak üzere hizmet vermeye başladı. Arnavutköy Şehir Parkı içerisinde konumlanan kütüphane, kitapseverlere geniş bir alan ve zengin bir kaynak imkanı sunuyor.

Yaklaşık 20 bin kitap barındıran kütüphane içerisinde 71 kişilik sessiz alan, 90 kişilik kıraathane bölümü, 12 kişilik bilgisayar bölümü, toplantı alanı ve kafeterya gibi farklı ihtiyaçları karşılayacak bölümler yer alıyor.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Arnavutköy Şehir Parkı içerisinde, edebiyatımızın seçkin ismi merhum Şair Necip Fazıl Kısakürek’in ismini taşıyan onuncu kütüphanemizi, gençlerimizin ve tüm kitapseverlerin hizmetine sunmak üzere tamamladık. Nice şair ve yazarların yetişmesi; gençlerimizin başarılarına katkı sağlaması dileğiyle, Arnavutköy’ümüze hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Akıllı Kütüphane Sistemi

Kütüphane, Akıllı Kütüphane Sistemi ile de dikkat çekiyor. Vatandaşlar, www.arnavutkoymilletkiraathanesi.com adresinden sisteme kolayca üye olabiliyor, kitap sorgulaması yapabiliyor ve istedikleri kitapları kütüphaneden 15 gün boyunca ödünç alabiliyor. Bu sayede kütüphane hizmetleri daha da erişilebilir hale getirilmiş oluyor.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?