Arnavutköy Belediyesi
Geleceğin Mucitleri Arnavutköy’de Yetişiyor

Geleceğin Mucitleri Arnavutköy’de Yetişiyor

10 Ocak 2023 Salı

Arnavutköy Bilişim Akademisi, geleceğin dili olarak gösterilen Robotik Kodlama eğitimi vererek, gençlerin teknoloji ve yazılımla erken yaşta tanışmasını sağlıyor. 

Eğitime, bilişime ve teknolojiye her alanda destek veren Arnavutköy Belediyesi tarafından Bilişim Akademisinde açılan Robotik Kodlama kursu çocuklardan büyük ilgi görüyor. Alanında deneyimli eğitimcilerin gözetiminde gerçekleşen dersleri dikkatle takip eden kursiyerler; mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi alanlarda kendilerini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor. Arnavutköy Bilişim Akademisi, vermiş olduğu eğitimle geleceğin mucitlerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Robotik Kodlama eğitimi alan gençler, yazılım mühendisi olma yolundaki temel eğitimlerle erken yaşta tanışma fırsatı elde ediyor. Kursiyerler, Bilişim Akademisi tarafından verilen eğitimlerde analitik düşünme, el ve göz koordinasyonunu geliştirme, problemler için kısa yoldan çözüme ulaşma, sistemli ve yaratıcı düşünebilme, olaylara farklı bakış açısı ile bakabilme gibi birçok alanda beceri kazanıyor. 

Robotik Kodlama dersleri Arnavutköy Bilişim Akademisinde 9-18 yaş arası gruplar için veriliyor. Toplam 140 kursiyerin yer aldığı Robotik Kodlama derslerinde başarılı olan öğrencilere eğitim sonunda başarı sertifikası veriliyor. Kursta eğitim gören gençler, bilim ve teknoloji alanında kendilerine her türlü imkânı ücretsiz şekilde sağlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’ya teşekkür etti. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?