Arnavutköy Belediyesi
Sıfır Atık Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

Sıfır Atık Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

09 Mayıs 2023 Salı

Arnavutköy Belediyesi tarafından sıfır atık bilincinin aşılanması noktasında okullarda; çevre temizliği ve geri dönüşüm konulu seminer veriliyor. 

Arnavutköy Belediyesi ilçedeki okullardan gelen talep üzerine Sıfır Atık Bilgilendirme Semineri düzenliyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından verilen seminer son olarak Haraççı İMKB İmam Hatip Lisesi ve Bolluca Çocuk Köyü’nde düzenlendi. Çevre Mühendisi Tuğba Akbaba ve Sabri Öner tarafından verilen seminerde öğrencilere sıfır atık, israfın önlenmesi, çevre temizliği, geri dönüşüm, geri dönüşümde bireylerin üzerine düşen sorumluluklar hakkında bilgi verildi. 

Atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarına devam eden Arnavutköy Belediyesi; Sıfır Atık Bilgilendirme Semineri ile öğrencilerin bilinçlenmesini amaçlıyor. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çevre Mühendisi Sabri Öner; “Sıfır atık çalışmaları 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlamıştı. Bizim de sıfır atığa farkındalık yaratmamız gerekiyordu. Biz de bunun için böyle bir seminer düzenliyoruz. Hedefimiz atıkların kontrol altına alınması,  gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakabilmektir.” şeklinde konuştu. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?