Arnavutköy Belediyesi
Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Afet Bilinci Eğitimi Verildi

19 Mart 2021 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR), belediye personellerine temel afet bilinci eğitimi verdi. 

Arnavutköy Belediyesi deprem, yangın sel ve çığ düşmesi ile ilgili eğitim vermek için harekete geçti. Bu kapsamda ilk eğitimler Arnavutköy Belediyesi personeline verildi. Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde düzenlen afet bilinci eğitimleri 5 gün sürdü.

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar hakkında ARKUR görevlisi Esad Aksoy ve Gökay Baykal tarafından belediye personellerine eğitim verildi.
Türkiye’nin tektonik yapısı nedeniyle depremlere hazır olması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Esat Aksoy Türkiye’de bulunan fay hatlarını izleyicilere harita üzerinde anlattı Sunumda afetler hakkında birçok noktaya değinen Aksoy, başta çalışma arkadaşlarımız ve gönüllülerin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu daha dirençli hale getirmekle birlikte afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamayı ve toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı da amaçladıklarını vurguladı. 

ARKUR Görevlisi Gökay Baykal; eğitim sürecinde deprem anında ve deprem sonrası neler yapılması gerektiğine dair Arnavutköy Belediyesi personellerine afet bilinci hakkında bilgi verdi. Baykal, evin içindeki riskli alanlar, afet anında yapılması gerekenler, deprem çantası içerisinde neler bulunması gerektiği ve ilk 72 saatin önemine değindi.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?