Arnavutköy Belediyesi
AFEM Tarafından Öğrencilere Yangın Eğitimi Verildi

AFEM Tarafından Öğrencilere Yangın Eğitimi Verildi

23 Aralık 2022 Cuma

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde (AFEM) tarafından, lise öğrencilerine yangın eğitimi verildi. 

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde (AFEM) okulların sivil savunma kulübü öğrencilerine yönelik yangın ve yangın müdahale şekilleri hakkında eğitim verildi. Öğrencilere yaklaşık olarak bir saat teorik eğitim ardından uygulamalı eğitim verildi.  

Teorik olarak verilen eğitimde öğrencilere yanma ve yangın ile ilgili kavramlar, yangın türleri, yangının hangi durumlarda oluşabileceği, yangın söndürmede kullanılan yöntemler ve ekipmanlar, yangın durumunda davranış şekilleri hakkında bilgi verildi. Teorik eğitimin ardından AFEM’de yer alan yangın istasyonunda uygulamalı eğitim verildi. Burada olası yangın durumunda dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlar anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, yangın söndürme cihazı kullanımı, rüzgâr yönü tayini ve nasıl konum alınması gerektiği hakkında bilgilendirildi. Eğitim sonunda tüm öğrenciler, yakılan ateşi yangın söndürme cihazı ile söndürdü. 

Arnavutköy Belediyesi Afet ve Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök, eğitimlerin periyodik olarak farklı gruplar ile devam edeceğini söyledi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?