Arnavutköy Belediyesi
Deprem Haftası’nda Özel Program Düzenlendi

Deprem Haftası’nda Özel Program Düzenlendi

04 Mart 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, Deprem Haftası kapsamında Avlu 34 AVM içerisinde bulunan Kültür ve Sanat Merkezi’nde özel bir program düzenlendi.

Avlu 34 AVM içerisinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, öğrenciler ve Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR) katıldı.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı Deprem Haftası’nın önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından, Prof. Dr. Şükrü Ersoy tarafından Türkiye'nin deprem tarihine ilişkin bir söyleşi gerçekleştirildi. Ersoy, Türkiye'de yaşanan büyük depremler hakkında bilgi vererek, özellikle İstanbul'daki depremlerin Türkiye ve dünya için büyük bir sorun olduğunu vurguladı. İstanbul'un dünya tedarik köprüsü içinde kritik bir konuma sahip olduğunu belirtti. Programın devamında, deprem konulu resim, kompozisyon ve reels yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, programda gençleri dinleyici olarak davet ettiklerini belirterek, vatandaşların depremin farkında olması ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini vurguladı. Baltacı, belediyenin uzun süredir deprem konusunda çaba gösterdiğini ve Afet Eğitim Merkezi'nde 20 binin üzerinde vatandaşa eğitim verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, belediyenin arama-kurtarma ekibinin önemli bir akreditasyona sahip olduğunu ve afet gönüllüsü gruplar oluşturduklarını ifade etti.

Programa katılan 3. sınıf öğrencisi Nisa Sağlam, depremle ilgili bilgiler edindiklerini ve resim yarışmasında dereceye girdiğini belirterek, ödül aldığını söyledi. Sağlam, resminde annesi ölmüş bir çocuk figürü çizdiğini paylaştı.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?