Arnavutköy Belediyesi
10 Bin Kişinin Katılımıyla Deneme Sınavı Yapıldı

10 Bin Kişinin Katılımıyla Deneme Sınavı Yapıldı

30 Kasım 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen deneme sınavına 10 binden fazla öğrenci katıldı.

Arnavutköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen deneme sınavı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına hazırlanan 10 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Gerçekleştirilen ödüllü deneme sınavı, öğrencilere sadece gerçek LGS ve TYT deneyimini yaşama fırsatı sunmakla kalmayıp aynı zamanda sınavlara hazırlanan gençlere motivasyon sağlıyor.

TYT alanında düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500'den, LGS alanında yapılan deneme sınavına ise 5 bin 750'den fazla öğrenci katıldı.

İlçedeki ilkokul ve liselerde düzenlenen deneme sınavları, öğrencilerin eksikliklerini belirleme ve bu noktalarda destek sağlama amacı taşıyor. Öğrencilerin sınav stresini azaltarak daha iyi bir performans göstermelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

LGS ve TYT alanlarında dereceye giren öğrencilere Arnavutköy Belediyesi tarafından ödüller verilecek. Birinci olan öğrencilere çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olanlara ise gram altın hediye edilecek. Bu sayede sınavlara hazırlanan öğrenciler için motivasyon oluşturulmuş olacak.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?