Arnavutköy Belediyesi
12. Sınıflara Ödüllü Deneme Sınavı

12. Sınıflara Ödüllü Deneme Sınavı

20 Ekim 2022 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (ARGEM) tarafından, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri için Arnavutköy genelinde ücretsiz deneme sınavı yapıldı. 

Arnavutköy Belediyesi, ilçe genelinde üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine her alanda destek olmaya devam ediyor. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için eğitim merkezlerinde ücretsiz kurs, sosyal aktiviteler ve ders çalışma ortamı sağlanıyor. Bu çalışmaların yanında ARGEM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz deneme sınavı düzenledi. İlçe genelindeki 16 lisede yapılan deneme sınavına 2 bin 600 öğrenci katıldı. Sınava katılan öğrencileri ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan da ziyaret etti. 

YKS’ye kadar belirli zaman aralıklarında yapılacak olan deneme sınavları ile öğrencilerin sınav öncesi eksik konularını görmelerine destek sağlanacak. 16 lisede yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrenciler için ARGEM tarafından ödüllü bir deneme sınavı daha düzenlenecek. Bu sınavda ilk üçe giren öğrencilere Arnavutköy Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecek. 

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan, “Arnavutköy’de eğitim kalitesini arttırmak adına yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz.16 lisede, 2 bin 600 öğrenci için düzenlenen YKS deneme sınavı ile ilgili soru hazırlama, okullara dağıtma ve sınav sonuçlarını okuma gibi işlemlerin organizasyonunu üstlendik. Yapmış olduğumuz ödüllü deneme sınavı ile öğrencilerin eksik olduğu konuları görmelerini ve onları motive etmeyi amaçladık.  16 lisede düzenlediğimiz sınavda dereceye giren öğrenciler için 3 Kasım’da ödüllü deneme sınavı düzenleyeceğiz. Bununla birlikte üniversiteye hazırlanan öğrencilere eğitim merkezlerimizde ücretsiz kurslar düzenliyoruz” dedi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?