Arnavutköy Belediyesi
Akademide Yeni Eğitim Dönemi

Akademide Yeni Eğitim Dönemi

08 Haziran 2021 Salı

Arnavutköy Belediyesi tarafından bilişim alanında yetenekli gençleri yetiştirmek için hayata geçirilen Arnavutköy Bilişim Akademisi’nde yeni eğitim dönemi başladı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen yüz yüze ve pandemi sürecinde online eğitimlerine devam eden Arnavutköy Bilişim Akademisi, bilişim alanında kendini yetiştirmek isteyen öğrencilerin yeni adresi oldu.

Milli teknoloji hamlesinin başlamasıyla beraber bilişim alanında yer almak isteyen öğrencilere hizmet veren akademi ilk mezunlarının ardından yeni kurslarını da müfredatına ekleyerek, yeni eğitim dönemine başladı.

Öğrenciler Sınav ile Alınıyor

Arnavutköy Bilişim Akademisi’nin yeni dönem kurslarından Metin Tabanlı Robotik kodlama kursuna 65 öğrenci başvuruda bulundu. Çeşitli sınavlardan geçen 36 öğrenci ise akademiden kurs almaya hak kazandı. Haftada iki gün eğitim alacak öğrenciler 90 saat sonunda MEB onaylı sertifika alarak mezun olacaklar. Metin Tabanlı Robotik kodlama kursunda öğrenciler algoritma ile ilgili temel bilgiler, eğitsel robotta mekanik, elektromekanik, elektronik bileşenler ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması, metin tabanlı robot programlama yazılımlarını ve ortamlarını etkili bir şekilde kullanması, robot tasarımı ve program geliştirme gibi eğitimler alacak.

Kursu Bitiren Program Geliştirme Sahasında Çalışabilir

Hafta sonu gerçekleştirilen kursta ise Nesneye Dayalı Programlama- C# Geliştirme ve Uyum Eğitimi veriliyor. 80 saat süren Nesneye Dayalı Programlama eğitiminde öğrenciler; basit C# programları yapmayı, C# dilinin karar, döngü ve dizi yapılarını kullanmayı, Windows Form Application nesnelerini kullanmayı, veri tabanı işlemlerini kullanmayı, raporlama ve paketleme işlemlerini kullanmayı öğreniyor. 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?