Öğrencilerimize Afet Bilincini Aşılıyoruz

07 Haziran 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi (AFEM), ilçedeki okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimleri düzenliyor. AFEM, bu eğitimlerle öğrencileri olası doğal afetlere karşı bilinçlendirmeyi ve hazırlıklı olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Eğitim programları, okullardan gelen grupların AFEM merkezini ziyaret etmesiyle başlıyor. Öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda teorik ve pratik bilgiler alıyor. Deprem, yangın, sel gibi çeşitli afet senaryoları üzerinde duran eğitimler, interaktif ve uygulamalı etkinliklerle destekleniyor.

Öğrencilere, afet anında nasıl güvenli bir şekilde tahliye edilecekleri, ilk yardım bilgileri ve afet çantası hazırlama gibi konular detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Arnavutköy Belediyesi'nin bu girişimi, öğrencilerin afet bilincini artırarak, toplum genelinde daha güvenli ve bilinçli bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Arnavutköy Belediyesi, afet farkındalık eğitimlerinin yıl boyunca devam edeceğini ve bu eğitimlerin ilçedeki tüm okulları kapsayacak şekilde planlandığını belirtti.

Eğitim HABERLERİ