Arnavutköy Belediyesi
Trafik Eğitim Parkı’nda Yıl Boyunca Eğitim Veriliyor

Trafik Eğitim Parkı’nda Yıl Boyunca Eğitim Veriliyor

07 Mayıs 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda, Trafik ve İlk Yardım Haftası’na özel program düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında özel bir program düzenledi. Programda, ilçe genelindeki okullardan öğrenciler, Trafik Eğitim Parkı'na davet edilerek, trafik kuralları, yaya kuralları ve trafikte davranış biçimleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitim aldılar. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun yanı sıra Trafik Polisi, Jandarma Trafik ve Zabıta Trafik ekipleri de katıldı.

Başkan Candaroğlu, programla ilgili yaptığı açıklamada, ilçedeki okullardan öğrencilerin Trafik Eğitim Parkı'na davet edildiğini belirterek, öğrencilerin öncelikle teorik eğitim aldıklarını, ardından da uygulamalı eğitimlere geçildiğini ifade etti.

Başkan Mustafa Candaroğlu, “Bizim buradaki amacımız öncelikle trafiğin birleştirici güç olduğunu, toplu hareket etme algısını geliştirdiğini evlatlarımıza öğretmek” dedi. Mustafa Candaroğlu ayrıca, eğitim sürecinin yıl boyunca devam edeceğini ve hizmetlerin geliştirilerek öğrenci sayısının artırılacağını belirtti.

Trafik Eğitim Parkı

Arnavutköy Belediyesi tarafından oluşturulan Trafik Eğitim Parkı, ilkokul 2. sınıf öğrencilerinin müfredatta yer alan trafik eğitimi konusunu yaşayarak öğrenmelerini sağlayan bir merkez olarak 2016 yılında hizmet vermeye başladı. Öğrencilere, teorik trafik kuralları, yaya kuralları, sürücünün uyması gereken kurallar ve trafik işaretleri gibi konular hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatılıyor. 

2023-2024 eğitim dönemi içerisinde Trafik Eğitim Parkı'nda yaklaşık 4 bin 500 kişi eğitim alırken, kurulduğu 2016 yılından bu yana ise yaklaşık 25 bin kişi eğitim aldı.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?