Arnavutköy Belediyesi, 2025–2026 eğitim öğretim yılı kapsamında ilçede yaşayan 11 bin öğrenciye toplam 70 milyon TL’lik dev eğitim desteği sağladı. Başkan Mustafa Candaroğlu, “Eğitim bizim kırmızı çizgimizdir” diyerek gençlere yönelik yatırımların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.
Arnavutköy Belediyesi, ilçede eğitime yönelik desteklerini büyüterek sürdürüyor. Eğitim Desteği Programı kapsamında bu yıl başvuru yapan 11 bin öğrenciye toplam 70 milyon TL’lik dev destek sağlandı. İlçede eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsayan program doğrultusunda; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 2.500 TL, üniversite öğrencilerine ise 15.000 TL tutarında eğitim desteği veriliyor. İlkokul, ortaokul ve lise destekleri tek seferde, üniversite destekleri ise üç taksit halinde hesaplara yatırılıyor. Ayrıca üniversite öğrencilerine sunulan abonman desteğinin bu yıl da devam ettiği açıklandı.
Programa, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun yanı sıra Arnavutköy Kaymakam Vekili Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrenciler ve veliler katıldı.
“EĞİTİM BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu programda yaptığı konuşmada, eğitimin her zaman öncelikli çalışma alanlarından biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Göreve başladığımız ilk günden itibaren eğitimi ilçemizin kırmızı çizgisi ilan ettik. Çünkü biliyoruz ki geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin güçlü donanımlara sahip olması hepimizin ortak hedefidir. Bu anlayışla, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Candaroğlu, ilçede Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 23 yeni okulun yapımının hızla sürdüğünü, mevcut okullarda bakım, onarım ve hijyen çalışmalarının titizlikle gerçekleştirildiğini belirterek, okullara kurulan su sebilleri uygulamasının da yaygınlaşmaya devam ettiğini ifade etti.
Bu yıl için 10 bin öğrenciye ulaşma hedefi koyduklarını; ancak başvuru yapan tüm 11 bin öğrencinin destek kapsamına alındığını söyleyen Başkan Candaroğlu, “Hamdediyoruz ki Arnavutköy’ün evlatlarına toplam 70 milyon TL’lik eğitim desteği sağlayacak güce, berekete ve gönle sahibiz. İlçemizde yaşayan her bir gencin yanında durmak bizim için bir görev değil; gönülden üstlendiğimiz bir sorumluluktur.” dedi.
Eğitimin yalnızca okul duvarları arasında sınırlı olmadığını vurgulayan Candaroğlu, belediyenin bilim merkezi, kültür merkezleri, spor tesisleri, sanat akademisi ve kütüphaneleriyle gençlere sosyal ve kültürel alanda da güçlü bir destek sunduğunu belirtti.
Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Başkan Candaroğlu, “Bizim arzumuz; bilgiyle donanmış, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendi şehrine ve ülkesine katkı sunan bir nesil yetiştirmektir. Bu yolda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim yolunuzu açık, başarılarınızı daim eylesin” ifadelerini kullandı.
Program, konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Değerli hemşehrilerimiz,
Arnavutköy Belediyesi olarak, ilçemizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ve her bir hemşehrimizin yaşam kalitesini artırmak için kararlı bir şekilde çalışıyoruz.
Bizler, sadece temel belediyecilik hizmetlerinin sunulmasıyla yetinmeyen, aynı zamanda insan merkezli bir yaklaşımı esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Sosyal belediyecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını gözetiyor, toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor ve herkesin yönetime katılımını teşvik ediyoruz.
Arnavutköy'ün gelişimi ve ilerlemesi için sadece bugünü değil, geleceği de göz önünde bulunduruyoruz. Yeni yüzyılın gerektirdiği yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle, ilçemizi çağın gereksinimlerine uygun hale getiriyoruz. Eğitimden sağlığa, çevre korumasından kültür sanata kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarak, her bir hemşehrimizin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz.
Bu süreçte, mesai arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalışıyor, Arnavutköy'ün her köşesine eşit ve kaliteli hizmet götürmek için gayret ediyoruz. Belediye olarak, sadece sorunlara çözüm üretmekle kalmayıp, aynı zamanda fırsatlar üretiyor, ilçemizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz.
Arnavutköy'ü sadece bir yerleşim yeri olarak değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, ilçemizi daha da güzelleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.
Sonuç olarak, sizlerin desteği ve katkılarıyla, Arnavutköy'ü yeni yüzyılın parlayan ilçesi haline getirmek için kararlılıkla yola devam edeceğiz. Her birinizin mutluluğu ve refahı için çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim.
Sevgi ve saygılarımla,
Mustafa CANDAROĞLU
Arnavutköy Belediye Başkanı