Arnavutköy Belediyesi
Öğrenciler İşi Erbabından Öğreniyor

Öğrenciler İşi Erbabından Öğreniyor

23 Kasım 2022 Çarşamba

Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezi (ARGEM), Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine teknik gezi düzenledi. 

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde bulunan ARGEM “İşi Erbabından Öğreniyorum” sloganı ile ilçe genelinde bulunan ve meslek liselerinde eğitim gören 11. sınıf öğrencilerine özel fabrika gezileri düzenliyor. Bu gezilerden ilki Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile yapıldı. Öğrenciler ARGEM tarafından okullarından alınarak teknik bilgi alacakları fabrikaya getirildi. Fabrikayı gezen öğrenciler gelecekte çalışacakları departmanları daha yakından tanıma fırsatı yakaladı. Fabrika yetkilileri öğrencilere teknik bilgilerin yanında iş hayatı ile ilgili tecrübelerini de aktardılar. 

Meslek lisesi öğrencilerine özel olarak düzenlenen geziler ile öğrencilerin gelecekte mesleki eğitim alacakları çalışma ortamını yakından görebilmeleri, bu konuda tecrübe kazanmaları, işi ve departmanları daha yakından tanımaları, okulda teorik olarak aldıkları eğitimlerin uygulamada nasıl işlediğini daha yakından gözlemleyebilmeleri amaçlanıyor. 

Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanayi Bakanlığı ile koordineli bir şekilde düzenlenen fabrika gezileri dönem içerisinde farklı meslek lisesi öğrencileri ile farklı fabrikalarda devam edecek. 

“İş hayatını daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar”

Düzenlenen geziler ile öğrencilerin tecrübe kazanmalarını amaçladıklarını söyleyen ARGEM Koordinatörü İbrahim Erdoğan; “İlçemizdeki meslek liselerinde eğitim gören 11. sınıf öğrencilerimizi işi yakından tanımaları, meslekte daha iyi gelişmeleri ve tecrübe kazanmaları için bölgemizdeki fabrikalara götürüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanayi Bakanlığı ile koordineleri bir şekilde yaptığımız bu çalışmada ilçemizde eğitim gören öğrenciler belediyemizin imkanları ile çevre fabrikalara gidiyor, iş hayatını daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar” dedi. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?