Arnavutköy Belediyesi
Öğrencilere Temel Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Öğrencilere Temel Afet Bilinci Eğitimi Verildi

07 Aralık 2023 Perşembe

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi tarafından ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik Afet Bilinci Eğitimi Verildi. 

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi (AFEM), ilçede eğitim gören öğrencilere temel afet bilinci eğitimi veriyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu proje, Arnavutköylü vatandaşlara deprem, yangın, sel gibi afet durumlarına karşı bilinç kazandırmayı amaçlıyor. AFEM’de son olarak ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi.  
AFEM'de düzenlenen eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak öğrencilere sunuluyor. Türkiye'nin depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan AFEM eğitmenleri, genel deprem bilgilerinin yanı sıra arama-kurtarma, afet bilinci, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik ve nükleer tehlikeler gibi konularda da detaylı eğitimler veriyor.

AFEM Nedir?

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı'nın liderliğinde 2021 yılında hayata geçirilen AFEM projesi, deprem, sel ve yangın gibi acil durumlar için bilinçli müdahale yeteneklerini artırmayı hedefliyor. Merkez, 3bin metrekare açık alan ve 200 metrekare kapalı alana sahip olup, çok amaçlı sınıflar, afet farkındalık sınıfları ve uygulamalı afet eğitim modüllerine ev sahipliği yapıyor.
Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi, öğrencilere sunduğu bu kapsamlı eğitimlerle, ilçenin afet durumlarına karşı daha hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerine katkı sağlıyor. 
 

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?