Arnavutköy Belediyesi
Afet Gönüllülerine İlk Eğitim Verildi

Afet Gönüllülerine İlk Eğitim Verildi

05 Şubat 2020 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ARKUR) Arnavutköylüler ile bir araya gelerek temel afet bilinci eğitimi verdi. Eğitime Arnavutköylüler yoğun ilgi gösterdi.
  
Arnavutköy Belediyesi depremlerle ilgili bilincini aşılamak için harekete geçti. ARKUR ile birlikte Temel Afet Bilinci Eğitimi’ni gerçekleştirdi. 1-3 Şubat arası yapılan eğitimler Avlu34 Kültür Merkezi’nde yapıldı. Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar hakkında ARKUR görevlisi Esad Aksoy bilgi verdi.

Türkiye’nin tektonik yapısı nedeniyle depremlere hazır olması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Esad Aksoy Türkiye’de bulunan fay hatlarını izleyicilere harita üzerinde anlattı. Sunumda afetler hakkında birçok noktaya değinen Aksoy, gönüllülerin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu daha dirençli hale getirmekle birlikte afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamayı ve toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı da amaçladıklarını vurguladı. Afetlerde gönüllü bireylerin rolünün aktif olduğu belirtilirken afet ve acil durumlarda yürütülecek faaliyetlerde, refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek, afet ekipleri ile organize bir şekilde çalışacak Gönüllülük Sistemini kurmayı hedeflediklerininde altını çizdi.

 Afet gönüllüsü olmak isteyen kişiler kendi tercihlerine göre Afet Yönetim döngüsünün her safhasında görev alabilirler. İhtiyaç duyulan alanlarda gönüllü kişilerin onayı alınarak görev yerlerine yerleştirme yapılır. Sizde ARKUR afet gönüllüsü olmak isterseniz  https://akademi.arnavutkoy.bel.tr/register linkteki formu doldurarak gönüllü üye olabilirsiniz.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?