Arnavutköy Belediyesi
Öğrencilere “Temel Afet Bilinci Eğitimi” Verildi

Öğrencilere “Temel Afet Bilinci Eğitimi” Verildi

07 Ekim 2019 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.   

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim çalışmalarına hız kazandıran Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR) seminer verdi. İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde verilen seminer kapsamında öğrencilere Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere; afet ve acil durum planlarının oluşturulması ve uygulanması, afet ve acil durumların türleri, afetlerin insanlar ve ülkemize olan etkileri, çevremizdeki risklere karşı alınması gereken önlemler, afet çantası hazırlamanın önemi, öğrencilerin afetler sırasında yapması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar anlatıldı. Öğrenciler, sunumun ardından ARKUR ekibine merak ettikleri konularda sorular sordular. Programın sonunda deprem tatbikatı yapıldı.

“Çocuklarımızın ilgisi yüksekti”

Verilen eğitimin önemine değinen Arnavutköy Belediyesi Afet ve Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök: “Vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize yönelik afet bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerimiz devam ediyor. 5,8 büyüklüğünde Silivri açıklarında meydana gelen deprem bir kez daha Temel Afet Bilinci Eğitimi’nin ne denli önemli olduğu gösterdi. Konuya artan ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde vermiş olduğumuz eğitimde de çocuklarımızın ilgisi yüksekti ve gelen sorular yerindeydi” ifadelerini kullandı.

Eğitim HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?