Arnavutköy Belediyesi
Trafik ve İlk Yardım Haftası Trafik Eğitim Parkında Kutlandı.

Trafik ve İlk Yardım Haftası Trafik Eğitim Parkında Kutlandı.

04 Mayıs 2023 Perşembe

Trafik kazalarının önlenmesi ve farkındalık oluşturulması amacı ile Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik ve İlk Yardım Haftası nedeniyle Arnavutköy’de program düzenlendi.

Trafik ve İlk Yardım Haftası nedeniyle program düzenlendi. Program öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim alabileceği Arnavutköy Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda yapıldı. Etkinliğe Arnavutköy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri ve polis memurları katıldı.

Öğrenciler; karşıdan karşıya geçme, trafik işaretleri, ilk yardım gibi teorik eğitimlerin ardından Arnavutköy Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nı gezerek öğrendiklerini uyguladı. Öğrenciler üstgeçit, yay geçidi, demiryolu kullanımı gibi konuları uygulamalı olarak kavradı. Daha sonra trafik polislerinin gözetiminde akülü araç kullanarak, trafik akışını sürücü gözünden de deneyimlediler.

“Trafik sorunu eğitim ve hoşgörüyle aşılacak”

Trafik Eğitim Parkı ve program hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan; “Arnavutköy Belediyesi olarak burada öğrencilerimize önce teorik ve uygulamalı olarak eğitim veriyoruz. Bugün de 1-7 Mayıs Trafik Haftası münasebetiyle trafik şubeden polis memuru arkadaşlarla böyle bir etkinlik düzenledik. Trafik Eğitim Parkımız 6 yıldır eğitim vermekte, 6 yıl önce buradan trafik eğitimi almış kardeşlerimiz şu anda 18 yaşına geldiler ve ehliyet alma hakkı kazandılar. Bizim için sevindirici olan da ilk eğitimlerini burada almış olmalarıdır. Ülkemizdeki trafik sorunun kurallara riayet ederek, eğitimle ve hoşgörüyle aşılacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.  

Eğitime katılan Arnavutköy İlkokulu öğrencisi Hira Çoban; “Arnavutköy İlkokulu’ndan geldim. Burada trafik işaretlerini ve arabanın nasıl kullanıldığını ya da nelerin önemli olduğunu öğrendim. Trafik kurallarını ve geçitlerin nasıl kullanılacağını öğrendik” dedi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?