Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Kültür ve Sanat Rüzgârı

Arnavutköy’de Kültür ve Sanat Rüzgârı

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, 2023-2024 döneminin  5 bin kişiye eğitim verdi.

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, 2023-2024 dönemini başarıyla tamamlayarak birçok vatandaşın yeteneklerini geliştirmesine ve ekonomik kazanç elde etmesine olanak sağladı. Akademiden, son dönemde 27 farklı kursla yaklaşık 5 bin kişi eğitim aldı.

Kursiyerler, aldıkları eğitimlerle ürettikleri eserleri Karma El Sanatları Sergisi'nde sergilediler. Avlu 34 AVM'de sanatseverlerle buluşan sergide, el emeği göz nuru ürünler büyük ilgi gördü. Ayrıca sergide, ürünlerin satışı gerçekleştirilerek kursiyerlerin gelir elde etmeleri sağlandı.

Arnavutköy Sanat Akademisi’nde el sanatlarına ek olarak sahne ve gösteri sanatları alanlarında da eğitim veriliyor. Kurslar arasında halk oyunları, ney, bağlama, şan ve kanun gibi eğitimeler yer alıyor.

Yıl Sonu Konseri ve Gösterisi

Sanat Akademisi’nden eğitim alan kursiyerler, yeteneklerini Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Yıl Sonu Konseri ve Gösterisi'nde sergileme fırsatı buldu. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, ailesiyle birlikte sergi alanını gezdi ve ardından Yıl Sonu Konseri ve Gösterisi programına katıldı. Programda görme engelli Sanat Akademisi öğrencisi piyanist Zeynep Nur Ak piyona dinletisi gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, kursiyerlerin ekonomik kazanç elde etmelerinden dolayı gururlandığını belirterek, "Kursiyerlerimiz hobi amaçlı başladıkları bu heyecan ve hevesi bugün profesyonel bir şekilde devam ettiriyor. Ortaya çıkardıkları eserlerin tamamı yıl boyunca çeşitli etkinliklerde sergilenip ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Hobi amaçlı başladıkları bu süreci hanelerine gelir getirecek bir meslek haline getirmeleri bizleri de gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

Yakın zamanda kurs sayısının artırılacağını belirten Mustafa Candaroğlu, "27 branşta eğitim veren akademimize, inşallah 43 branş daha ekleyerek daha geniş bir halkaya sahip olacağız. Bununla birlikte biz, sanatın birleştirici bir güç olduğuna inanıyoruz. İlçemizle birlikte sanatın her alanında boy göstererek öncü bir ilçe olmayı hedefliyoruz" dedi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?